Αγουρέλαιο Αμφίσσης 500ml

Αγουρέλαιο από τους ελαιώνες μας στις Νηές Μαγνησίας, κορυφαίας ποιότητας. Παράγεται αρχές Οκτώβρη αποκλειστικά από την ποικιλία ελιάς “Αμφίσσης”. Το θαλασσινό αλάτι, που μεταφέρεται με τον αέρα στα παραθαλάσσια κτήματά μας, αγκαλιάζει σαν πέπλο τα ελαιόδεντρα και προσδίδει στο ελαιόλαδο μια αλμυρή νότα. 

Το Αγουρέλαιο αυτής της ποικιλίας χαρακτηρίζεται από την χαμηλή οξύτητά του και είναι πλούσιο σε βιταμίνες, πολυφαινόλες και μέταλλα που έχουν αντιοξειδωτική δράση. 

Προτείνεται να καταναλώνεται ωμό σε όλα σας τα πιάτα.

Ιδιότητες

HEALTH CLAIM
EU 432/2012

Οι πολυφαινόλες ελαιολάδου συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες.
Η ημερήσια κατανάλωση 20gr από το “Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Droselia” προστατεύει από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Τοποθεσία

Οι Νηές είναι παραθαλάσσιος οικισμός της Σούρπης στην περιφερειακή ενότητα της Μαγνησίας. Βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τη Σούρπη Μαγνησίας. Η παραλιακή τοποθεσία Νηές Σούρπης θεωρούταν μεγάλος ναύσταθμος στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό άλλωστε και η ονομασία προέρχεται από το ναυς – νηες = καράβια. Υποστηρίζεται, μάλιστα, ότι ήταν ο ναύσταθμος του Ομηρικού βασιλιά Αχιλλέα, που, όντας επικεφαλής 2500 Μυρμιδόνων και 50 πλοίων, απέπλευσε για την Αυλίδα και αργότερα για την Τροία συμμετέχοντας στην Τρωική εκστρατεία.

Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας το 1821, αναπτύχθηκε έντονα η ελαιοκαλλιέργεια στις Νηές. Οι πρόγονοί μας έφτιαξαν πρόχειρα καλύβια και μέσω δύο μονοπατιών πήγαιναν με τα πόδια από τη Σούρπη στις Νηές για να μαζέψουν τη σοδειά, η οποία ήταν και το κύριο έσοδό τους. Παράλληλα, έφτιαξαν και τις γαλιάγριες, ελαιοτριβεία που κινούνταν με ξύλα αλλά και με ζωική και ανθρώπινη δύναμη. Το 1995 δύο γαλιάγριες ανακυρήχθηκαν διατηρητέα μνημεία, ως δείγματα προβιομηχανικών συγκροτημάτων.

Τα Κτήματά Μας

Τα παραθαλάσσια κτήματά μας αποτελούνται από 800 υπεραιωνόβια δέντρα με ιστορία άνω των 100 ετών.

Εμείς με τη σειρά μας, όπως έκαναν και οι προγόνοι μας, συνεχίζουμε να φροντίζουμε αυτά τα γεμάτα ιστορία ελαιόδεντρα, διασφαλίζοντας ότι οι επόμενες γενιές θα τους δείξουν τον σεβασμό, την αγάπη και την αφοσίωση που τους αξίζει.