Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Αμφίσσης

Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο προέρχεται απευθείας από τον καρπό της ελιάς χωρίς καμία επεξεργασία. Έχει πλούσια γεύση, έντονο φρουτώδες άρωμα και οξύτητα κάτω του 0,8%.

Η συγκομιδή του γίνεται αρχές Νοεμβρίου.

Προτείνεται να καταναλώνεται τόσο ωμό όσο και σε όλα σας τα φαγητά. 

Ιδιότητες

Η Τοποθεσία

Οι Νηές είναι παραθαλάσσιος οικισμός της Σούρπης στην περιφερειακή ενότητα της Μαγνησίας. Βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τη Σούρπη Μαγνησίας. Η παραλιακή τοποθεσία Νηές Σούρπης θεωρούταν μεγάλος ναύσταθμος στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό άλλωστε και η ονομασία προέρχεται από το ναυς – νηες = καράβια. Υποστηρίζεται, μάλιστα, ότι ήταν ο ναύσταθμος του Ομηρικού βασιλιά Αχιλλέα, που, όντας επικεφαλής 2500 Μυρμιδόνων και 50 πλοίων, απέπλευσε για την Αυλίδα και αργότερα για την Τροία συμμετέχοντας στην Τρωική εκστρατεία.

Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας το 1821, αναπτύχθηκες έντονα η ελαιοκαλλιέργεια στις Νηές. Οι πρόγονοί μας έφτιαξαν πρόχειρα καλύβια και μέσω δύο μονοπατιών πήγαιναν με τα πόδια από τη Σούρπη στις Νηές για να μαζέψουν τη σοδειά, η οποία ήταν και το κύριο έσοδό τους. Παράλληλα, έφτιαξαν και τις γαλιάγριες, ελαιοτριβεία που κινούνταν με ξύλα αλλά και με ζωική και ανθρώπινη δύναμη. Το 1995 δύο γαλιάγριες ανακυρήχθηκαν διατηρητέα μνημεία, ως δείγματα προβιομηχανικών συγκροτημάτων.

Τα Κτήματά Μας

Τα παραθαλάσσια κτήματά μας αποτελούνται από 800 υπεραιωνόβια δέντρα με ιστορία άνω των 100 ετών.

Εμείς με τη σειρά μας, όπως έκαναν και οι προγόνοι μας, συνεχίζουμε να φροντίζουμε αυτά τα γεμάτα ιστορία ελαιόδεντρα, διασφαλίζοντας ότι οι επόμενες γενιές θα τους δείξουν τον σεβασμό, την αγάπη και την αφοσίωση που τους αξίζει.